800.000 mogelijkheden  •  Herbruikbaar  •  Gratis verzending boven € 20Meest gestelde vragen | Contact
Symbio6    Sjablonen op maat

Wat is een product configurator ?

product configuratorEen product configurator is een gebruiksvriendelijke interface op internet om een product op maat te maken. Nadat de consument zijn keuzes heeft gemaakt wordt benodigde informatie automatisch gegenereerd zonder dat er een verkoper bij aan te pas komt.

Interactie

De opzet van een configurator kan variëren van alleen de keuze uit kleuren tot een zeer geavanceerde 3D-omgeving. Een product configurator structureert en automatiseert de interactie tussen de klant en fabrikant. Hierdoor is maatwerk mogelijk tegen lage kosten. Ook gaat de traditionele rolverdeling verschuiven, en zal de consument zelf meer gaan ontwerpen.

WYSIWYG

De uitdaging is om echt maatwerk aan te bieden. Niet alleen een andere kleur, maar vele variabelen en mogelijkheden. Daarnaast geeft een goede configurator ook advies en laat het product realtime zien: What You See Is What You Get (WYSIWYG).

Filters

Sommige product configurators zijn niets meer filters om zoekopdrachten te verfijnen. Door een aantal opties aan te klikken krijgt de bezoeker een selectie uit de productdatabase te zien. Al deze producten zijn al gefabriceerd en liggen in de opslag op klanten te wachten. In onze ogen geen echte configurators, meer een handige zoekfunctie.

Voordelen configurator