800.000 mogelijkheden  •  Herbruikbaar  •  Gratis verzending boven € 20Meest gestelde vragen | Contact
Symbio6    Sjablonen op maat

Rapid manufacturing artikelen

Wat is CNC ?Wat is CNC ?

CNC staat voor Computer Numerical Control of het via de computer versturen van machines. Deze werkmachines kunnen heel precies onderdelen maken uit bijvoorbeeld hout of metaal. CNC-machines kunnen bijvoorbeeld frezen of snijden. Lees verder »

kunststof graverenKunststof graveren

Kunststof is met een laser op verschillende manieren te graveren. Het laserlicht brengt letters of afbeeldingen slijtvast in bijvoorbeeld plexiglas of EVA foam aan. Lees verder »

graveertechniekGraveertechniek

Graveren is een diepdruk en verspanende techniek om tekst of afbeeldingen verdiept aan te brengen in metaal, glas, hout, steen, leer of kunststof. Dit kan met een pen, frees, laserlicht of waterstraal. Lees verder »

lasermarkerenLasermarkeren

Er zijn verschillende methoden om met een lasercutter te markeren: graveren, ableren, temperen, inbranden, opschuimen en cleaning. De golflengte van het laserlicht, absorbering en contrast bepalen het resultaat van lasermarkeren. Lees verder »

rapid toolsRapid tools

Direct een eindproduct maken met rapid manufacturing kan een te grote stap zijn. Rapid tools vormen een mooie tussenstap: het maken van mallen en matrijzen om vervolgens een uniek product of kleine serie te maken. Lees verder »

Niet verspanende bewerkingenNiet verspanende bewerkingen

In tegenstelling tot bijvoorbeeld frezen wordt er bij niet verspanende bewerkingen niets weggeschraapt. Soms wordt er materiaal toegevoegd: additive manufacturing. Met name 3D-printers maken gebruik van deze techniek. Lees verder »

Verspanende techniekenVerspanende technieken

Verspanende technieken verwijderen met een beitel materiaal tot de gewenste vorm of dikte is bereikt. Bij dit beitelen ontstaan krullen of spanen, vandaar dat dit verspanende bewerking wordt genoemd. De vorm van een beitel, boor, tap of frees is cruciaal. Lees verder »